top of page

Anneler Günü 2020

1907 yılında Philadelphia’da Anna Jarvis, annesinin ölüm yıl dönümü olan Mayıs ayının ikinci pazarının Anneler Günü olarak kutlanması için bir kampanya başlattı. İlk etapta böyle bir uygulamanın anayasada yeri yoktur denilerek hukuksal olarak engellenmeye çalışılsa da Anna verdiği mücadele ile bu süreci kazanmayı başardı. Bir sene sonra Philadelphia’da kutlanan Anneler Günü Anna Jarvis’in izleyenleri tarafından bakanlara, iş adamlarına ve politikacılara ulaştırılarak ulusal olarak kutlanmaya başlandı. 1911 yılına gelindiğinde hemen hemen her ülkede kutlanmaya başlanmıştı. 1914 yılında ABD başkanı Wilson tarafından resmi bir açıklamayla Mayıs ayının ikinci pazarı Anneler Günü olarak duyuruldu. Böylece Mezopotamya ve Anadolu uygarlıklarının binlerce yıl önce başlattığı gelenek 20. yüzyılın başından itibaren Anna Jarvis sayesinde dünya çapında kabul görmüş oldu. Fakat Anna Jarvis daha sonra bu günün anlamını yitirdiğini ve ticari olarak sömürüldüğünü söyleyerek başta çiçek firmaları olmak üzere anneler günü kampanyası düzenleyen birçok firmaya dava açtı. Fakat Anna bu davaların birçoğunu hatta bu uğurda servetini de kaybetti.

Anna Jarvis ve annesi

Elbette bir anneyi en çok evlatlarının sağlığı ve sevgisi mutlu eder. Anna Jarvis gibi düşünenler ve hediye almayı gereksiz bulanlar da elbette var. Bizce hediyenin asıl amacı düşünüldüğünü, sevildiğini hissettirmektir. Bu bakış açısıyla da güzel sevgi sözcükleri veya sıcacık bir sarılmanın yanında küçük bir hediye de annelerimizin mutluluğunu katlayacaktır. Hediye bir resim de olabilir, bahçeden toplanmış çiçekler de, yazılmış güzel bir şiir de... Önemli olan duygumuzu karşı tarafa geçirmek!

Bazen de ona kocaman bir hediye almak isteriz, ne alacağımızı bir türlü bulamayız. 2020 Anneler Günü'nde de size şık alternatiflerle yardımcı olmak arzusundayız. İncelikle düşünülmüş hediyelerimizle annenizi mutlu edin!

Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page