top of page

Kadınlar Günü


Başlangıcı çok trajik bir olaya dayanan "Dünya Kadınlar Günü" ya da "Dünya Emekçi Kadınlar Günü" adından da anlaşıldığı üzere tüm dünyada ve Türkiye'de eş zamanlı olarak kutlanan bir gündür. 8 Mart 1857 tarihinde New York kentinde 40.000 dokuma işçisi daha iyi çalışma koşulları istemiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi, arkasından da çıkan yangında işçilerin fabrika önünde kurulan barikatlardan kaçamaması sonucunda 120 kadın işçi can verdi. 1910 yılında 8 Mart'ın "Dünya Kadınlar Günü" olarak anılması kabul edildi.

8 Mart, her yıl kadınların insan hakları temelinde siyasal ve sosyal bilincin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınların fırsat eşitliğinden tam ve etkin şekilde yararlanması, kadınlara ve kız çocuklarına karşı şiddetin önlenmesi alanlarında var olan eksikliklerin gerçekçi bir bakış açısıyla tespit edilmesi ve tüm bireyler tarafından gerçek bir bilinç sağlanması adına 8 Mart Kadınlar Günü'nün hatırlatıcı ve vurgulayıcı etkisi önemsenmelidir.

Dünya Kadınlar Günü'nde şirketiniz çalışanlarını, iş ortaklarınızı, müşterilerinizi mutlu etmek adına ihtiyacınız olan Kadınlar Günü hediye seçenekleri hakkında bilgi almak için her zaman bizimle iletişime geçebilirsiniz. Etkileyici, akılda kalıcı Kadınlar Günü hediyelerini, ihtiyaçlarınız, doğrultusunda oluşturmak üzere her noktasında kadın emeğinin hakim olduğu Thinkit Gift ailesi olarak yanınızdayız. Kurumsal hediye alternatiflerinin bütçeniz dahilinde tasarlanması için bize ulaşabilirsiniz.

Tüm kadınların emeklerinin karşılığını aldığı, hayattaki her şeye değer kattığı gibi değer de gördüğü bir dünya diliyoruz... 💐


Son Paylaşımlar
Arşiv
Etiketlere Göre Ara
Henüz etiket yok.
Bizi Takip Edin
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle
bottom of page